Seijin no hi (成人の日)

 In Meditation

În fiecare an, în a doua zi de luni din luna ianuarie, în Japonia 🇯🇵 se sărbătorește Seijin no hi (成人の日) sau Ziua Majoratului.

Încă din anul 1948, această zi este dedicată tinerilor care au atins vârsta maturității (20 de ani în Japonia – 二十歳 hatachi) în anul anterior.

Celebrarea include ceremonii de majorat (成人式 seijin-shiki) ce se țin la primării 🏠, mers la temple ⛩️ pentru a primi binecuvântare și petreceri cu familia sau cu prietenii în tradiționalele izakaya 🍶.

Îmi amintesc că, în urmă cu câțiva ani, eram în Japonia în această zi, iar străzile erau un adevărat spectacol de culoare și emoție: grupuri de tineri îmbrăcați în kimono-uri festive, furisode,👘însoțiți de familie și prieteni se bucurau de acest moment unic în viața lor 😍.

Recomand cu drag petrecerea începutului de an în Japonia 🗾 pentru a vă bucura de multitudinea de tradiții japoneze ce au loc pe tot parcursul lunii ianuarie.

Dacă sunteți tentați să explorați Japonia în anul ce vine și credeți că vă pot îndruma pașii, îmi puteți scrie direct la alexandra@experientejaponeze.com 😉.

#cuAlexandrainJaponia#myjapaneseexperience#experientejaponeze 

Comments

Leave a Comment