Pregătirile pentru Tokyo Olympics 2020

 In Japan, My Japanese Experience, Travel

Deși mai sunt 199 de zile rămase până la ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară, pregătirile în Țara Soarelui Răsare sunt aproape finalizate. Încă din anul 2013 când a fost selecționată ca țară gazdă a Jocurilor Olimpice de Vară 2020, Japonia a început un proces complex de pregătire pentru a face față valului de turiști care o va vizita, pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor acestora. Îmi amintesc cum în ianuarie 2016 în discuția cu directorul Școlii la care am studiat în această vară eram surprinsă de faptul că întreaga societate este mobilizată și pregătirile erau deja începute. Am avut șansa să descopăr în ultima călătorie din Japonia din această iarnă cum Tokyo este gata și așteaptă să primească cu ospitalitatea tipic japoneză echipele de sportivi și susținători din întreaga lume care vor ajunge în această vară. Poți surprinde discuții despre olimpiadă și grijile pe care japonezii le au pentru a se ridica la înălțime pe stradă, în cafenele, la tot pasul. Stadionul Olimpic este finalizat încă din luna decembrie, iar Oficiul de Turism a pregătit programe speciale de descoperire a culturii japoneze și destinațiilor din jurul Tokyo-ului special pentru acest moment. Anul acesta au fost introduse 5 discipline noi în programul de olimpiadă, respectiv baseball/softball, karate, skateboard, alpinism sportiv și surfing. Împărtășesc cu voi câteva imagini surprinse direct de la locul faptei.

O experiență despre cum putem coexista în armonie pe care, ca și Japonia, mi-ar plăcea să o putem continua și după acest moment al Jocurilor Olimpice 2020.

Dacă vă tentează să descoperiți Japonia în perioada Jocurilor Olimpice, îmi puteți scrie pe mail la alexandra@experientejaponeze.com.

#TokyoOlimpics2020 #myjapaneseexperience #cuAlexandrainJaponia #experientejaponeze

Leave a Comment