Atelier de confecționare dulciuri japoneze wagashi

 In Food, Japan, KIDS, Meditation, My Japanese Experience

Săptămâna trecută ne-am adunat cu emoție acasă la prietena mea, Roxana Avădanei, la Ikigai Dojo pentru a confecționa împreună primele dulciuri japoneze wagashi. „Ikigai Dojo reunește o serie de workshopuri care ne aduc mai aproape de noi înșine și de bucuria de a trăi. Termenul Ikigai își are originea în insula japoneză Okinawa — locul în care se află cei mai mulți centenari din lume — și se poate traduce ca motivul de a trăi, sensul vieții sau ceea ce te motivează să te trezești în fiecare dimineață.” — Roxana Avadanei, fondator Ikigai Dojo.

Am învins frigul și ploaia și la ora 7 fix am pornit împreună într-o călătorie fascinantă în lumea dulciurilor japoneze. Wagashi sunt dulciuri tradițional japoneze ⛩️care se savurează, de obicei, alături de ceai verde 🍵. Confecționate din ingrediente vegetale, wagashi 🍡 au o varietate de forme, compoziții și metode de preparare. Ceea ce au în comun însă este faptul că sunt implicate toate cele cinci simțuri în confecționarea acestor mici bijuterii culinare.

Am descoperit secretul delicioaselor wagashi în această vară sub îndrumarea lui Yukiko Ozaki Sensei, în cadrul școlii la care am participat în Japonia la Tokyo Central Japanese Language School. Încă de atunci mi-am propus să împărtășesc această bucurie cu mica noastră comunitate de iubitori de Japonia de aici și uite că dorința mea s-a împlinit.

Am petrecut împreuna vreme de aproape două ceasuri povestind despre sezonul de toamnă din Japonia ⛩️🍁 🍂, admirând conexiunea pe care locuitorii Țării Soarelui Răsare o au cu natura și atenția cu care se conectează la fiecare anotimp inclusiv în zona culinară. La final, ne-am răsfățat cu ceai verde adus direct de pe acele meleaguri și gustul propriului wagashi kiku (crizantemă) 🌼confecționat cu grija tipic japoneză.

O seară petrecută alături de prieteni vechi și noi pentru care vă sunt recunoscătoare! 🙏

#myjapaneseexperience #cuAlexandrainJaponia#experientejaponeze

Comments
  • GeorgeOvack
    Reply

    Great post\Nice post, I enjoyed it so much.I was very lucky to find your website. There’s a lot of helpful info!
    buy essay

Leave a Comment